Da kommuneplantillægget omhandler fysisk planlægning og fastsætter arealanvendelsen af et mindre område på lokalt plan har Frederikssund Kommune foretaget en vurdering (miljøscreening) af planen i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 4 af 03/01/2023) § 8, stk. 2.
Afgørelsen er blandt andet baseret på følgende vurderinger:
- ved vedtagelse af kommuneplantillægget sikres, at lokalplanen er i overensstemmelse med Kommuneplan 2021.
- Lokalplanen mulighed for op til 24 nye rækkehuse og bevaring af den eksisterende gård, hvilket vurderes at være udvikling af lokal karakter for en byzonelandsby som Jørlunde.
- Den planlagte bebyggelse er tilpasset den omkringliggende bebyggelse ved et maksimalt etageareal på 1½ og en bygningshøjde på højst 8,5 m, svarende til det omkringliggende byggeri. Desuden bevares gården, som er en karaktergivende bebyggelse i Jørlunde, der oprindeligt var en landsby bestående af spredtliggende gårde langs Bygaden.
- Lokalplanen sikrer støjafskærmning mod Roskildevej, således, at Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj fra veje i et boligområde overholdes indenfor hele boligområdet i lokalplanen.
- Støjrapport om påvirkning af støj fra Speedway-anlægget konkluderer, at der ikke er overskridelser af de vejledende støjgrænser inden for lokalplanområdet.
- Der er ikke registreret beskyttet natur i lokalplanområdet. Der er foretaget flagermusundersøgelser i lokalplanområdet, som viser forekomst af enkeltindivider i træerne i lindealléen og i gården. Gården og Lindeallén bevares med lokalplanen. Såfremt der er behov for at fælde enkelte træer i lindealléen grundet træernes tilstand skal det ske uden at påvirke flagermusarter, der benytter træerne eller bygningerne som rasteområde. Dette sikres med lokalplanen. Det vurderes, at mulighederne i lokalplanen ikke giver anledning til at påvirke raste – og yngleområder for flagermus.
- Det er den samlede vurdering, at planen ikke i sig selv, eller i forbindelse med andre planer og projekter, vil påvirke Natura 2000-områder væsentligt, eller medføre beskadigelse/ødelæggelse af plantearter eller på yngle- og rasteområder for de dyrearter, der fremgår af habitatdirektivets bilag IV.
Kommunen har på den baggrund vurderet, at kommuneplantillægget ikke vil få en væsentlig indvirkning på miljøet, og truffet en afgørelse om, at planen ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering.